Deribit Përmbledhje

Shtabi Panamaja
Gjetur në 2016
Shenja vendase Asnje
Kriptovaluta e listuar Bitcoin dhe Ethereum
Çiftet tregtare N/A
Monedhat e mbështetura Fiat USD
Vendet e mbështetura Në mbarë botën, përveç në SHBA, Kanada dhe Japoni, dhe disa vende të tjera
Depozita minimale 0,001 BTC
Tarifat e depozitave Falas
Tarifat e transaksionit Tarifa e prodhuesit - -0,01%
Tarifa e marrjes - 0,05%
Tarifat e Tërheqjes Varet nga Rrjeti Bitcoin
Aplikacion po
Mbështetja e Klientit Mbështetje për pyetjet e shpeshta të postës

Përmbledhje e shpejtë e Deribit

 • Funksionon që nga viti 2016
 • Futures globale dhe shkëmbimet tregtare të kriptomonedhave
 • 50x të ardhme të levave për Ethereum
 • Tregtimi me levën e Bitcoin dhe Ethereum
 • 100 X të ardhme të levave për Bitcoin
 • Performancë shumë e shpejtë e përputhjes së tregtisë

Çfarë është Deribit?

Deribit është një platformë shkëmbimi e derivateve të kriptomonedhave për tregtimin e të ardhmes dhe opsioneve. Tregtarët mund të shkëmbejnë të ardhmes BTC me levën 100x dhe të tregtojnë të ardhmen ETH me levën 50x. Tregtimi i opsioneve për BTC gjithashtu shkon deri në levën 10x. Por, pavarësisht nga levave të larta të ofruara, Deribit sigurohet që fondet dixhitale të klientit të mbahen të sigurta me ndihmën e kuletave të ruajtjes së ftohtë.

Rishikimi i Deribit

Rishikimi i Deribit – Ndërfaqja e platformës

Si funksionon Deribit?

Hapi 1

Klientët e Deribit mund të shikojnë dy faqe tregtare - një për tregtimin e të ardhmes së Bitcoin dhe një për tregtimin e opsioneve të Bitcoin.

Hapi 2

Përdoruesit më pas zgjedhin faqen që duan dhe më pas zgjedhin porosinë e tyre. Deribit pranon urdhra ndalimi në treg, urdhra limit dhe urdhra tregu.

Hapi 3

Porositë përpunohen përmes motorit të përputhjes së shpejtë të tregtisë së Deribit. Porositë kalojnë përmes një sistemi të menaxhimit të rrezikut dhe ekzekutohen sipas prioritizimit në kohë-çmim të analizuar nga algoritmi Deribit. Deribit nuk pranon asnjë porosi vetë. Vetë-porositë identifikohen menjëherë nga sistemi Deribit me ndihmën e adresës së depozitës dhe adresës së dërgimit dhe refuzohen.

Hapi 4

Motori i menaxhimit të rrezikut është një pjesë shumë e rëndësishme e shkëmbimit të derivateve të Deribit. Motori i rrezikut përpunon mijëra porosi çdo sekondë. Porositë e miratuara nga motori i rrezikut dërgohen në sistemin e përputhjes së porosive dhe pjesa tjetër i kthehen përdoruesit. Urdhrat që përputhen më pas vazhdojnë të ekzekutohen.

Hapi 5

Por çmimet për tregtitë vendosen nga bursa Deribit BTC e cila plotëson të gjitha standardet e tregut. Indeksi Deribit BTC përdor të dhëna në kohë reale nga Bitstamp, Coinbase, Gemini, Itbit, Bitfinex, Bittrex, Kraken dhe LMAX Digital për të llogaritur çmimet e Indeksit BTC. Indeksi Deribit BTC përditësohet çdo 4 sekonda. Porositë ekzekutohen përfundimisht me çmimin që është mesatarja e të 450 përditësimeve të indeksit në 30 minutat e fundit para skadimit të porosisë.

Hapi 6

Klientët e Deribit duhet të mbajnë një marzh mirëmbajtjeje. Të gjitha fondet në një llogari konsiderohen për të përcaktuar tregtimin e marzhit. Nëse fondet e përdoruesit bien nën marzhin, fillon një thirrje marzhi dhe aktivet e përdoruesit likuidohen derisa marzhi të arrihet edhe një herë.

Hapi 7

Deribit përdor një sistem të auto-likuidimit në rritje. Gjatë këtij procesi të likuidimit automatik, përdoruesi humbet kontrollin e plotë të llogarisë së tij. Procesi përfundon vetëm kur marzhi i mirëmbajtjes kthehet në më pak se 100% të kapitalit të përdoruesit.

Hapi 8

Përveç masave të auto-likuidimit të mbajtura për të parandaluar falimentimin, Deribit ka gjithashtu një fond sigurimi për të mbuluar humbjet e pësuar nga tregtimi i falimentuar i derivateve të kriptove.

Rishikimi i Deribit

Rishikimet e Deribit – Filloni të tregtoni me Deribit

A është deribit i rregulluar?

Deribit është i regjistruar në Republikën e Panamasë, por nuk është i rregulluar nga asnjë autoritet ndërkombëtar rregullator financiar. Në fakt, Deribit dyshohet se ka zhvendosur operacionet e tij nga Holanda në Panama për të shmangur futjen e rregullave më të rrepta të AML në Holandë. Por që nga 9 nëntori 2020, ajo kërkon që klientët e saj të paraqesin dokumentacionin e duhur KYC në mënyrë që të krijojnë llogarinë e tyre tregtare dhe të tregtojnë përmes bursës.

Deribit ofron shërbime globale të shkëmbimit të derivateve të kriptove që janë të ligjshme në shumë vende. Por është gjithashtu i kufizuar në disa vende. Deribit nuk është i ligjshëm në SHBA, Kanada ose Japoni. Qytetarët dhe banorët e këtyre vendeve nuk mund të përdorin Deribit.

Karakteristikat e Deribit

 • Tregtimi i përhershëm, i të ardhmes dhe i opsioneve është i disponueshëm për Bitcoin dhe Ethereum.
 • Tregtimi i opsioneve të Bitcoin me levë 10x ofrohet.
 • Deribit gjithashtu ofron tregtimin e të ardhmes së Bitcoin me levën 100x dhe tregtimin e të ardhmes së Ethereum me levën 50x.
 • Motorët e përputhjes dhe menaxhimit të rrezikut të Deribit janë një nga më të shpejtët në botë me aftësinë për të përpunuar mijëra porosi çdo sekondë. Motori i përputhjes tregtare Deribit ka një vonesë më të vogël se 1MS. Kjo do të thotë se nuk ka rënie të çmimeve në treg dhe porositë mund të paguhen zakonisht në kuotat e tyre origjinale të vlerësuara.
 • Deribit gjithashtu siguron sigurinë e aseteve të klientit duke mbajtur pothuajse 99% të të gjitha kriptomonedhave në kuletat e ruajtjes së ftohtë.
 • Përdoruesit e Deribit gjithashtu mund të kenë qasje në analizat e nivelit profesional të tregtisë dhe tabelat e performancës së pamjes së tregtimit në mënyrë që të marrin vendime financiare të zgjuara dhe të informuara.
 • Shkëmbimi i derivateve të Deribit është krijuar gjithashtu që të jetë i përshtatshëm për përdoruesit dhe i thjeshtë për t'u naviguar për të gjithë tregtarët.
 • Deribit ka gjithashtu një aplikacion celular për Android dhe iOS për të bërë të mundur tregtimin edhe në lëvizje.

Rishikimi i Deribit

Rishikimi i Deribit – Karakteristikat e Deribit

Shërbimet e ofruara nga Deribit

 • Deribit u ofron tregtarëve shërbimet e një shkëmbimi të derivateve të kriptomonedhave për Bitcoin dhe Ethereum.
 • Të gjitha transaksionet e Deribit ekzekutohen në BTC, por ato mund të shlyhen në BTC ose ETH.
 • Ata gjithashtu u ofrojnë klientëve të tyre një fond sigurimi për të kundërshtuar humbjet nga falimentimi i mundshëm.
 • Por Deribit ka një sistem shumë të fortë dhe efikas të mirëmbajtjes së marzhit që redukton ndjeshëm shanset për falimentim.
 • Deribit ka gjithashtu një shërbim shumë të fortë sigurie. Ata përdorin funksione të shumta sigurie si vërtetimi me dy faktorë, kuletat e ruajtjes së ftohtë, afatet e sesioneve për të siguruar që klientët të mos jenë kurrë në rrezik për të humbur asetet e tyre.
 • Struktura e tarifës së Deribit është gjithashtu shumë konkurruese kur krahasohet me normat e shkëmbimit të monedhave të tjera kripto dhe standardet bazë të industrisë.
 • Deribit drejton një server testimi për të identifikuar çdo defekt ose defekt në operacionet e tyre dhe për ta bërë përvojën më të qetë për klientët.

Rishikimi i Deribit

Rishikimet e Deribit – Shërbimet e ofruara nga Deribit

Rishikimi i Deribit: Të mirat dhe të këqijat

Pro Kundër
Shkëmbim i përhershëm, të ardhme tregtare dhe opsione. Në dispozicion vetëm për Bitcoin dhe Ethereum.
Tregtimi i të ardhmes 100x me levë për BTC Tregtimi i të ardhmes me levë 50x për ETH. I paligjshëm në SHBA, Kanada dhe Japoni.
10x opsione të levave për tregtimin për BTC. Verifikim i rëndë KYC.

Procesi i krijimit të llogarisë deribit

 • Përdoruesit fillimisht duhet të hapin një llogari për t'u regjistruar dhe regjistruar për Deribit.
 • Ata do të duhet të vendosin adresën e tyre të emailit, fjalëkalimin dhe vendin e banimit në mënyrë që të hapin llogaritë e tyre tregtare. Përdoruesit i dërgohet një email konfirmimi.
 • Pastaj ka një proces të verifikimit të ID dhe KYC.
 • Pasi të përfundojë ky proces, përdoruesit janë gati të fillojnë tregtimin.
 • Përdoruesit duhet të financojnë llogaritë e tyre me BTC për të filluar vendosjen e porosive tregtare.

Rishikimi i Deribit

Rishikimi i Deribit – Procesi i Regjistrimit

Blerja ose Shitja e kriptomonedhave me Deribit

 • Përdoruesit mund të vendosin urdhra të përhershëm shkëmbimi ose urdhra të tregtimit të së ardhmes me data skadimi fikse.
 • Kjo do të thotë që përdoruesit mund të tregtojnë ose në tregun tradicional (urdhër shkëmbimi i përhershëm) ose të tregtojnë aktivin e tyre si opsion (urdhra të së ardhmes me skadim fiks).
 • Të gjitha transaksionet kryhen përmes BTC ose ETH.
 • Tregtimet shlyhen në ETH ose BTC.
 • Por tërheqjet e klientëve të kriptomonedhave nga Deribit mund të kërkojnë pak kohë për t'u përpunuar. Kjo për shkak se vetëm 1% e aseteve të përdoruesit ruhen në kuleta të nxehta, pjesa tjetër 99% e aseteve dixhitale të përdoruesit ruhen në kuleta të ftohta për siguri shtesë.

Çfarë mund të tregtoni në Deribit?

 • Deribit i lejon klientët të tregtojnë në opsionet e Bitcoin dhe Ethereum dhe të ardhmes dhe shkëmbimet e përhershme.
 • Për çdo lloj tregtimi, investitorët mund të vendosin tre lloje të ndryshme urdhrash - urdhra limit, urdhra stop-limit dhe urdhra tregu. Porositë vetë nuk pranohen nga Deribit.
 • Për tregtimin e së ardhmes me data skadimi fikse mund të ketë skadime javore, mujore ose tremujore.
 • Për porositë e opsioneve që skadojnë ka shumë varietete:-
  • 1,2 në ditë
  • 1,2,3 në javë
  • 1,2,3 mujore
  • 3,6, 9, 12 muaj për ciklet tremujore mars, qershor, shtator dhe dhjetor.

Rishikimi i Deribit

Rishikimet e Deribit – Çfarë mund të tregtoni në Deribit?

Tarifat e deribitit

Deribit nuk ngarkon asnjë tarifë depozitimi për depozitimin e Bitcoins dhe Ethereum. Por ka një tarifë tregtimi. Për të gjitha tregtitë, ekziston një model tarife prodhues-marrës. Kjo është e zbatueshme si për tregtimin e të ardhmes ashtu edhe për tregtimin e opsioneve si për Bitcoin ashtu edhe për Ethereum. Deribit ngarkon gjithashtu një tarifë të vogël dërgese për ekzekutimin e porosisë në kohën e skadimit.

Ekziston edhe një tarifë likuidimi që ngarkohet dhe kjo tarifë shtohet automatikisht në fondin e sigurimit të përdoruesit. Tarifat e tërheqjes tarifohen në varësi të gjendjes së rrjetit blockchain. Por tërheqjet janë shpesh të ngadalta për shkak të bilanceve të ulëta të portofolit të nxehtë. Kuletat e nxehta plotësohen një herë në ditë për klientët që kanë shteruar asetet e tyre të portofolit të nxehtë.

Metoda e depozitimit dhe tërheqjes deribit

Deribit nuk ngarkon asnjë tarifë depozitimi për asnjë metodë depozitimi, gjë që e bën atë një opsion fitimprurës për shumë investitorë. Por paguhet një tarifë e vogël tërheqjeje. Kjo tarifë varet nga mbingarkimi në rrjetin blockchain në kohën e fillimit të tërheqjes.

Vendet e mbështetura të kriptomonedhave

Deribit është një shkëmbim global i derivateve të kriptomonedhave që është i ligjshëm në një numër të madh vendesh si Rusia, Kina, Anglia, Spanja dhe shumë të tjera. Por operacionet e Deribit janë të kufizuara në SHBA, Kanada dhe Japoni dhe në disa vende të tjera. Kjo për shkak se Deribit nuk i përmbahet të gjitha rregulloreve financiare ndërkombëtare. Deribit mbështet vetëm tregtimin e të ardhmes dhe opsioneve të Bitcoin dhe Ethereum dhe shkëmbimet e përhershme.

Platforma e Tregtimit të Llogarisë Deribit

Deribit është një shkëmbim i derivateve të kriptomonedhave i krijuar për të mbështetur tregtinë e Bitcoin dhe Ethereum. Platforma tregtare Deribit mbështet tregtimin e të ardhmes, tregtimin e opsioneve, si dhe këmbimet tradicionale të përhershme.

Platforma tregtare Deribit gjithashtu u jep investitorëve akses në mjetet më të mira të analizës së tregut. Platforma është krijuar gjithashtu që të jetë miqësore për përdoruesit dhe shumë lehtë e aksesueshme për përdoruesit e të gjitha demografive. Në fakt, Deribit është gjithashtu i disponueshëm si një aplikacion celular për të bërë tregtimin e kriptove më të lehtë dhe më të thjeshtë.

Deribit Futures

Deribit i lejon përdoruesit të kryejnë tregtimin e së ardhmes për Bitcoin dhe Ethereum. Për tregtimin e së ardhmes, pranohen urdhra ndalimi, urdhra limit dhe urdhra tregu. Tregtimi i të ardhmes së Bitcoin në Deribit shlyhet me para. Kjo do të thotë që përdoruesi nuk blen ose shet, dërgon ose merr ndonjë Bitcoin. Porosia ekzekutohet vetëm në kohën e skadimit të porosisë me mesataren e çmimit të indeksit BTC të tridhjetë minutave të fundit dhe fitimet ose humbjet sapo shtohen në llogarinë e përdoruesit.

Leva deribit

Deribit lejon opsionet e tregtimit për kontratat e të ardhmes me levë. Kontratat e së ardhmes së Bitcoin mund të përdoren deri në 100 herë, ndërsa për Ethereum është 50 herë. Tregtimet me levë janë gjithashtu të disponueshme për tregjet e opsioneve. Likuiditeti i lartë i platformës së tregtimit Deribit lejon tregtimin e Bitcoin në treg të opsioneve deri në 10x.

Aplikacioni celular Deribit

Deribit ka një aplikacion celular për të bërë tregtimin e kriptomonedhave të aksesueshme nga kudo dhe në çdo kohë. Aplikacioni celular Deribit është i disponueshëm si për iOS ashtu edhe për Android. Ndërfaqja e përdoruesit është krijuar duke mbajtur parasysh lehtësinë e përdorimit dhe shqetësimet e sigurisë së përdoruesve. Vlerësimet e Deribit për aplikacionin celular në dyqanet e aplikacioneve në internet janë përgjithësisht pozitive.

Rishikimi i Deribit

Aplikacioni celular Deribit

Deribit Security

 • Deribit përdor vërtetimin me dy faktorë. Përdoruesit që konfigurojnë vërtetimin me dy faktorë në hyrje mund të jenë të sigurt se askush nuk do të jetë në gjendje të hyjë në llogarinë e tyre Deribit edhe nëse fjalëkalimi i llogarisë së tyre është komprometuar.
 • Deribit përdor një metodë të pining IP. Kjo do të thotë që nëse adresa IP e përdoruesit ndryshon brenda një sesioni, ai seancë përfundon. Kjo parandalon hakerat që të kenë akses në llogaritë e përdoruesve.
 • Ata përdorin gjithashtu ndërprerje të sesioneve. Pas një periudhe të caktuar kohe, të gjitha seancat dalin automatikisht. Kjo ofron siguri në rast dëmtimi ose vjedhjeje të pajisjes së përdoruesit.
 • Ata gjithashtu ruajnë 99% të aseteve dixhitale të përdoruesit në kuleta të ftohta që nuk janë në renë kompjuterike, në mënyrë që kriminelët dixhitalë të mos kenë akses në ato asete.

Rishikimi i Deribit

Rishikimet e Deribit – Masat e Sigurisë së Deribit

Mbështetja e klientit deribit

Deribit ka një sistem shumë efikas të shërbimit të mbështetjes së klientit. Përdoruesit do të duhet së pari të ngrenë një biletë që njofton mbështetjen e klientit për problemin e tyre. Personeli i ekipit mbështetës do të përgjigjet menjëherë dhe do të përpiqet ta zgjidhë problemin sa më shpejt të jetë e mundur. Deribit ka një adresë specifike emaili që përdoruesit mund të kontaktojnë për të ngritur çdo pyetje në lidhje me API-në ose ndonjë informacion në lidhje me defektet e mundshme.

Deribit është shumë mirënjohës për hakerat etikë. Hakerët etikë që informojnë Deribit për çdo shkelje të mundshme të sigurisë në infrastrukturën e tyre operative shpërblehen shumë përmes programit Bug Bounty. Ekipi i mbështetjes së klientit të Deribit është gjithashtu i aksesueshëm përmes Telegram.

Rishikimi i Deribit

Rishikimet e Deribit – Seksioni FAQ i Deribit

Rishikimi i Deribit: Përfundim

Deribit është një shkëmbim i derivateve të kriptomonedhave që funksionon tashmë prej disa vitesh. Ai nuk është ende i rregulluar, por është konsideruar i sigurt nga mijëra përdorues që përdorin shërbimet e tij rregullisht. Vlerësimet e Deribit janë gjithashtu kryesisht pozitive. Ankesat e vetme që hasen janë në lidhje me tërheqjet e ngadalta dhe kërkesat për shpejtësi të lartë të internetit. Deribit kishte përjetuar një shkelje të madhe sigurie dhe një përplasje të shpejtë në vitin 2019, por që atëherë ajo ka qenë në gjendje të bëjë një rikuperim të suksesshëm dhe të rifitojë reputacionin e saj në nivel global.

Pyetjet e shpeshta

A është Deribit i ligjshëm?

Deribit nuk rregullohet nga asnjë autoritet rregullator financiar ndërkombëtar. Por kërkon verifikim KYC nga klientët e tij dhe pretendon se është në përputhje me kërkesat e AML. Deribit është i ligjshëm në shumë vende si Kina, Rusia, Anglia. Por disa vende si SHBA, Kanada dhe Japonia nuk lejojnë operacionet e saj.

Ku bazohet Deribit?

Deribit fillimisht ishte i bazuar në Holandë. Por që nga 10 shkurti 2020, ajo e ka zhvendosur bazën e saj në Panama.

A mund të përdorin qytetarët amerikanë Deribit?

Jo, qytetarët amerikanë nuk lejohen të përdorin Deribit sepse nuk rregullohet nga ndonjë autoritet rregullator financiar i njohur ndërkombëtarisht.

Si funksionon Deribit Leverage?

Leveraging i lejon përdoruesit të përforcojnë nivelet e tyre të mundshme të fitimit ose humbjet për çdo tregti. Tregtimet e së ardhmes për Bitcoin dhe Ethereum në Deribit mund të përdoren deri në 100x dhe 50x respektivisht. Tregtimi i opsioneve për Bitcoin gjithashtu mund të përdoret 10x.

Cilat janë tarifat e tregtimit nga Deribit?

Deribit ngarkon tarifat e prodhuesit dhe tarifat e tregtimit të marrësit për të gjitha transaksionet. Tarifat ndryshojnë për tregtitë e së ardhmes, tregtitë e përhershme dhe tregtitë e opsioneve. Por tarifa e ngarkuar është shumë e vogël dhe është në të njëjtin nivel me standardet e industrisë në mbarë botën.

Thank you for rating.