Дерибит Резиме

Седиште Панама
Пронајден во 2016 година
Мајчин токен Никој
Наведена криптовалута Биткоин и Етереум
Трговски парови N/A
Поддржани валути на Fiat американски долари
Поддржани земји Во светот освен во САД, Канада и Јапонија и уште неколку земји
Минимален депозит 0,001 БТК
Надоместоци за депозити Бесплатно
Надоместоци за трансакции Надомест за производителот - -0,01%
Надомест за преземање - 0,05%
Надоместоци за повлекување Зависи од мрежата на Bitcoin
Апликација Да
Поддршка за корисници Поддршка за најчесто поставувани прашања по пошта

Брз преглед на Deribit

 • Работи од 2016 година
 • Глобални фјучерси и размена на криптовалути
 • 50x фјучерси за Ethereum
 • Тргувањето со потпора на биткоин и Ethereum
 • 100 X поддржани фјучерси за Bitcoin
 • Многу брзи перформанси за усогласување на трговијата

Што е Дерибит?

Deribit е платформа за размена на деривати на криптовалути за тргување со фјучерси и опции. Трговците можат да разменуваат фјучерси на BTC со 100x потпора и да тргуваат со ETH фјучерси со 50X потпора. Тргувањето со опции за БТК исто така оди до 10x потпора. Но, и покрај високите понудени можности, Deribit се грижи дигиталните средства на клиентите да се чуваат безбедни со помош на паричници за складирање на ладилници.

Преглед на Deribit

Deribit Review – интерфејс на платформата

Како работи Deribit?

Чекор 1

Клиентите на Deribit можат да прегледаат две страници за тргување - една за тргување со фјучерси на Bitcoin и една за тргување со опции за Bitcoin.

Чекор 2

Корисниците потоа ја избираат страницата што ја сакаат и потоа ја избираат својата нарачка. Deribit прифаќа стоп-маркетни налози, гранични налози и пазарни налози.

Чекор 3

Нарачките се обработуваат преку моторот за совпаѓање за брза трговија на Deribit. Нарачките поминуваат низ систем за управување со ризик и се извршуваат според приоритизацијата на време-цена, анализирана со алгоритмот Deribit. Deribit не прифаќа никакви само-нарачки. Само-нарачките веднаш се идентификуваат од системот Дерибит со помош на адресата за депозит и адресата за испраќање и се отфрлаат.

Чекор 4

Моторот за управување со ризик е многу важен дел од размената на деривати на Deribit. Ризичниот мотор обработува илјадници нарачки секоја секунда. Нарачките одобрени од моторот за ризик се испраќаат до системот за усогласување на нарачките, а остатокот се враќа на корисникот. Наредбите кои се совпаѓаат потоа продолжуваат да се извршуваат.

Чекор 5

Но, за цените за занаетите одлучува берзата Deribit BTC која ги исполнува сите пазарни стандарди. Индексот на Deribit BTC користи податоци во реално време од Bitstamp, Coinbase, Gemini, Itbit, Bitfinex, Bittrex, Kraken и LMAX Digital за да ги пресмета цените на BTC Index. Индексот на Deribit BTC се ажурира на секои 4 секунди. Нарачките конечно се извршуваат по цена која е во просек од сите 450 ажурирања на индексот во последните 30 минути пред истекот на нарачката.

Чекор 6

Клиентите на Deribit треба да одржуваат маржа за одржување. Сите средства на сметката се сметаат за одредување на тргувањето со маржа. Ако средствата на корисникот паднат под маржата, се започнува повик за маржа и средствата на корисникот се ликвидираат додека маржата не се достигне уште еднаш.

Чекор 7

Deribit користи систем на постепено авто-ликвидација. За време на овој процес на автоматска ликвидација, корисникот ја губи целосната контрола врз својата сметка. Процесот завршува само кога маржата за одржување ќе се врати на помалку од 100% од капиталот на корисникот.

Чекор 8

Покрај мерките за авто-ликвидација што се одржуваат за да се спречи банкрот, Дерибит има и осигурителен фонд за покривање на загубите што ги претрпува банкротираното тргување со крипто деривати.

Преглед на Deribit

Deribit Прегледи – Започнете со тргување со Deribit

Дали дорибит е регулиран?

Deribit е регистриран во Република Панама, но не е регулиран од ниту една меѓународна финансиска регулаторна власт. Всушност, се сомнева дека Дерибит ги преселил своите операции од Холандија во Панама со цел да избегне воведување построги прописи за АМЛ во Холандија. Но, од 9 ноември 2020 година, бара од своите клиенти да достават соодветна документација за KYC за да ја создадат својата трговска сметка и да тргуваат преку берзата.

Deribit нуди глобални услуги за размена на деривати на крипто кои се легални во многу земји. Но, тоа е исто така ограничено во неколку земји. Deribit не е легален во САД, Канада или Јапонија. Граѓаните и жителите на овие земји не можат да користат Дерибит.

Карактеристики на Deribit

 • Трајно, фјучерси и тргување со опции е достапно за Bitcoin и Ethereum.
 • Обезбедено е тргување со опции за биткоин со 10x потпора.
 • Deribit, исто така, обезбедува тргување со фјучерси на Bitcoin со 100x потпора и Ethereum тргување со фјучерси со 50x потпора.
 • Моторите за усогласување и управување со ризик на Deribit се едни од најбрзите во светот со способност да обработуваат илјадници нарачки секоја секунда. Моторот за усогласување на трговијата на Deribit има латентност помала од 1MS. Ова значи дека нема пазарно лизгање во цените и нарачките може да се подмират обично по нивните првични проценети цитати.
 • Deribit, исто така, обезбедува безбедност на средствата на клиентите со чување на речиси 99% од сите криптовалути во паричници за ладилници.
 • Корисниците на Deribit исто така можат да пристапат до професионално ниво на анализа на трговијата и графикони за перформанси за преглед на тргување со цел да донесат паметни, информирани финансиски одлуки.
 • Размената на деривати на Deribit е исто така дизајнирана да биде прифатлива за корисниците и едноставна за навигација за сите трговци.
 • Deribit има и мобилна апликација за Android и iOS за да го овозможи тргувањето дури и во движење.

Преглед на Deribit

Преглед на Deribit – карактеристики на Deribit

Услуги понудени од Deribit

 • Deribit им нуди на трговците услуги на размена на деривати на криптовалути за Bitcoin и Ethereum.
 • Сите трансакции на Deribit се извршуваат во BTC, но тие може да се подмират во BTC или ETH.
 • Тие, исто така, им нудат на своите клиенти осигурителен фонд за да се спротивстават на загубите од можен банкрот.
 • Но Дерибит има многу силен и ефикасен систем за одржување на маржата што значително ги намалува шансите за банкрот.
 • Дерибит има и многу силна безбедносна служба. Тие користат повеќе безбедносни карактеристики како автентикација со два фактори, паричници за складирање на ладилници, истекувања на сесиите за да се осигураат дека клиентите никогаш не се изложени на ризик да ги загубат своите средства.
 • Структурата на надоместоците на Deribit е исто така високо конкурентна во споредба со стапките на друга размена на крипто монети и основните индустриски стандарди.
 • Deribit води тест-сервер за да ги идентификува сите дефекти или грешки во нивното работење и да го направи искуството полесно за клиентите.

Преглед на Deribit

Осврти на Deribit – Услуги понудени од Deribit

Дерибит Преглед: добрите и лошите страни

Добрите Конс
Вечна размена, тргување со фјучерси и опции. Достапно само за Bitcoin и Ethereum.
Тргување со фјучерси со потпора 100x за БТК 50x фјучерси со потпора за ЕТХ. Не е легално во САД, Канада и Јапонија.
10x искористени опции за тргување за БТК. Тешка проверка на KYC.

Процес на создавање сметка на Deribit

 • Корисниците прво треба да отворат сметка за да се регистрираат и да се регистрираат за Deribit.
 • Тие ќе мора да ја стават својата е-адреса, лозинка и земја на живеење за да ги отворат своите трговски сметки. До корисникот се испраќа е-пошта за потврда.
 • Потоа, постои процес на проверка на лична карта и KYC.
 • Откако ќе заврши овој процес, корисниците се подготвени да започнат со тргување.
 • Корисниците треба да ги финансираат своите сметки со БТК за да почнат да поставуваат трговски нарачки.

Преглед на Deribit

Deribit Review – Процес за регистрација

Купување или продавање криптовалути со Deribit

 • Корисниците можат да поставуваат трајни налози за размена или налози за тргување со фјучерси со фиксни датуми на истекување.
 • Ова значи дека корисниците можат или да тргуваат на традиционалниот пазар (налог за вечен swap) или да го тргуваат своето средство како опција (фјучерси нарачки со фиксен рок).
 • Сите трансакции се вршат преку БТК или ЕТХ.
 • Трговијата се решаваат во ETH или BTC.
 • Но, повлекувањата на клиентите за криптовалути од Deribit може да потрае некое време за да се обработат. Тоа е затоа што само 1% од средствата на корисникот се чуваат во врели паричници, а останатите 99% од дигиталните средства на корисникот се складирани во ладни паричници за дополнителна безбедност.

Што можете да тргувате на Deribit?

 • Deribit им овозможува на клиентите да тргуваат со Bitcoin и Ethereum опции и фјучерси и вечни замени.
 • За секој вид на тргување, инвеститорите можат да стават три различни типа на налози - гранични налози, стоп-лимитни налози и пазарни налози. Само-нарачките не се прифаќаат од Deribit.
 • За тргување со фјучерси со фиксни датуми на истекување може да има неделни, месечни или квартални истекувања.
 • За опциите кои истекуваат нарачки има многу варијанти:-
  • 1,2 дневно
  • 1,2,3 неделно
  • 1,2,3 месечно
  • 3,6, 9, 12 месеци за кварталните циклуси март, јуни, септември и декември.

Преглед на Deribit

Прегледи на Deribit – Што можете да тргувате во Deribit?

Надоместоци за изводи

Deribit не наплаќа никакви надоместоци за депозит за депонирање на Bitcoins и Ethereum. Но, постои провизија за тргување. За сите занаети, постои модел на надоместок за производител-примач. Ова е применливо и за тргување со фјучерси и за тргување со опции и за Bitcoin и за Ethereum. Deribit наплаќа и мала такса за испорака за извршување на нарачката во моментот на истекување.

Има и ликвидација која се наплаќа и оваа наплата автоматски се додава во осигурителниот фонд на корисникот. Надоместоците за повлекување се наплаќаат во зависност од состојбата на блокчејн мрежата. Но, повлекувањата често се бавни поради ниските салда на топли паричник. Жешките паричници се надополнуваат еднаш дневно за клиентите кои ги исцрпиле своите средства за топли паричник.

Дерибитен депозит и начин на повлекување

Deribit воопшто не наплаќа никакви надоместоци за депозит за какви било методи на депозит, што го прави профитабилна опција за многу инвеститори. Но, се наплаќа мала такса за повлекување. Оваа такса зависи од застојот во блокчејн мрежата во моментот на започнувањето на повлекувањето.

Поддржани земји за криптовалути

Deribit е глобална размена на деривати на криптовалути која е легална во голем број земји како Русија, Кина, Англија, Шпанија и многу други. Но, операциите на Дерибит се ограничени во САД, Канада и Јапонија и уште неколку земји. Тоа е затоа што Deribit не се придржува до сите меѓународни финансиски регулативи. Deribit поддржува само тргување со фјучерси и опции за Bitcoin и Ethereum и постојани замени.

Платформа за тргување со сметки Deribit

Deribit е размена на деривати на криптовалути дизајнирана да поддржува тргување со Bitcoin и Ethereum. Платформата за тргување Deribit поддржува тргување со фјучерси, тргување со опции, како и традиционални трајни замени.

Платформата за тргување Deribit, исто така, им дава на инвеститорите пристап до најдобрите алатки за анализа на пазарот. Платформата е исто така дизајнирана да биде прифатлива за корисниците и многу лесно достапна за корисниците од сите демографија. Всушност, Deribit е достапен и како мобилна апликација за да се олесни и поедноставно тргувањето со крипто.

Deribit Futures

Deribit им овозможува на корисниците да завршат тргување со фјучерси за Bitcoin и Ethereum. За тргување со фјучерси, се прифаќаат налози за стоп-лимит, гранични налози и пазарни налози. Тргувањето со фјучерси на биткоин на Дерибит се подмирува во готовина. Тоа значи дека корисникот не купува или продава, испраќа или добива никакви биткоини. Нарачката се извршува само во времето на истекување на нарачката со просекот на цената на индексот на БТК во последните триесет минути, а добивките или загубите само се додаваат на сметката на корисникот.

Deribit Leverage

Deribit овозможува опции за тргување за фјучерси со потпора. Фјучерс договорите за биткоин може да се користат до 100 пати, додека за Ethereum тоа е 50 пати. Занаетите со потпора се достапни и за пазарите со опции. Високата ликвидност на платформата за тргување Deribit овозможува пазарно тргување со биткоини со опции до 10x.

Мобилна апликација Deribit

Deribit има мобилна апликација за да го направи тргувањето со криптовалути достапно од каде било и во секое време. Мобилната апликација Deribit е достапна и за iOS и за Android. Корисничкиот интерфејс е дизајниран имајќи ја предвид леснотијата на користење и безбедносните грижи на корисниците. Прегледите на Deribit за мобилната апликација на онлајн продавниците за апликации се генерално позитивни.

Преглед на Deribit

Мобилна апликација Deribit

Deribit Security

 • Deribit користи двофакторна автентикација. Корисниците кои поставуваат двофакторна автентикација при најавување можат да бидат сигурни дека никој нема да може да ја внесе нивната сметка на Deribit дури и ако лозинката на нивната сметка е компромитирана.
 • Deribit користи метод на IP pining. Ова значи дека ако IP адресата на корисникот се промени во рамките на една сесија, таа сесија е прекината. Ова ги спречува хакерите да добијат пристап до корисничките сметки.
 • Тие исто така користат тајмаути на сесијата. По одреден временски период, сите сесии автоматски се одјавуваат. Ова обезбедува сигурност во случај на оштетување или кражба на уредот на корисникот.
 • Тие, исто така, складираат 99% од дигиталните средства на корисникот во ладни паричници кои не се на облакот, така што дигиталните криминалци не можат да добијат пристап до тие средства.

Преглед на Deribit

Deribit Прегледи – Deribit безбедносни мерки

Поддршка за корисници на Deribit

Deribit има многу ефикасен систем за услуги за поддршка на клиентите. Корисниците прво ќе треба да подигнат билет за известување за поддршката на корисниците за нивниот проблем. Персоналот на тимот за поддршка ќе реагира веднаш и ќе се обиде да го реши проблемот што е можно поскоро. Deribit има специфична адреса за е-пошта со која корисниците можат да контактираат за да постават какви било прашања во врска со API или какви било информации за можни грешки.

Deribit многу ги цени етичките хакери. Етичките хакери кои го информираат Deribit за какви било можни безбедносни прекршувања во нивната оперативна инфраструктура се високо наградени преку програмата Bug Bounty. Тимот за поддршка на корисници на Deribit е достапен и преку Telegram.

Преглед на Deribit

Deribit Прегледи - Deribit ЧПП Дел

Дерибит Преглед: Заклучок

Deribit е берза за деривати на криптовалути која работи веќе неколку години. Сè уште не е регулирано, но се смета за безбедно од илјадници корисници кои редовно ги користат неговите услуги. Прегледите на Deribit се исто така главно позитивни. Единствените поплаки што се среќаваат се во врска со бавните повлекувања и барањата за голема брзина на интернет. Дерибит доживеа огромно нарушување на безбедноста и блиска несреќа во 2019 година, но оттогаш може успешно да закрепне и да ја врати својата репутација на глобално ниво.

Најчесто поставувани прашања

Дали дорибит е легален?

Deribit не е регулиран од ниту еден меѓународен финансиски регулаторен орган. Но, бара проверка на KYC од своите клиенти и тврди дека е во согласност со барањата за AML. Deribit е легален во многу земји како Кина, Русија, Англија. Но, некои земји како САД, Канада и Јапонија не дозволуваат нејзини операции.

Каде се базира Deribit?

Дерибит првично беше со седиште во Холандија. Но, од 10 февруари 2020 година, ја префрли својата база во Панама.

Дали граѓаните на САД можат да користат Deribit?

Не, на граѓаните на САД не им е дозволено да користат Deribit бидејќи тоа не е регулирано од ниту еден меѓународно признат финансиски регулаторен орган.

Како работи Deribit Leverage?

Проширувањето им овозможува на корисниците да ги зајакнат нивните потенцијални нивоа на профит или загуби за секоја трговија. Фјучерс тргувањето за Bitcoin и Ethereum на Deribit може да се искористи до 100x и 50x соодветно. Тргувањето со опции за Биткоин, исто така, може да се искористи 10x.

Кои се провизии за тргување до Дерибит?

Deribit наплаќа такси на производителот и такси за тргување со преземачот за сите трансакции. Надоместоците варираат за фјучерси, трајни занаети и тргувања со опции. Но, надоместокот што се наплаќа е многу мал и е на исто ниво со индустриските стандарди ширум светот.

Thank you for rating.